" />

Білоцерківський хлібокомбінат

Білоцерківський хлібокомбінат – одне з найстаріших підприємств Київщини.

Його історія  бере свій початок з жовтня 1938 року. В ті далекі часи хлібокомбінат являв собою пекарню потужністю 46 тонн формового хліба на добу. Асортимент складав всього чотири найменування хліба. Початок Великої Вітчизняної війни перервав роботу підприємства, завод був частково зруйновано. Друге народження хлібокомбінату відбулося 6 січня 1944р. виключно за рахунок підтримки мешканців міста та зусиль працівників.

Підприємство в подальшому не припиняло свій розвиток та вдосконалення. Так, в 1967 р. було організовано виробництво бараночних виробів, тоді ж хлібозавод отримав статус хлібокомбінату.

В 1990 році введено в дію кондитерський цех для виробництва солодких виробів. Згодом стали до ладу були збудовані нова котельню, локальні очисні споруди та компресорна станція.

2006 рік відзначився  введенням  в експлуатацію  автоматизованої лінії по виробництву дрібноштучних виробів та цеху по виробництву вафель. В наступному році введено нову потужну технологічну лінію по виробництву батона.  

На даний час на підприємстві працює 13 технологічних ліній, на яких щодоби виробляється 45 т продукції. Асортимент продукції  нараховує понад 150 найменувань.

Продукція виробляється за класичними та традиційними технологіями майстрами та спеціалістами високої кваліфікації з найкращого борошна та натуральної сировини.

Асортимент підприємства, що постійно оновлюється та вдосконалюється, складає 55 найменувань хлібобулочних виробів, сухарі, понад 70 позицій кондитерських виробів (торти, тістечка, кекси, печиво, пряники, цукерки, грильяж), вафельні вироби (вафлі вагові, вафельні торти).

Вироби хлібокомбінату користуються попитом не тільки в місті та районі, але й в багатьох регіонах України.

Хлібокомбінат постійно бере участь в міжнародних, національних виставках та конкурсах, де неодноразово нагороджений  Золотими та  Срібними Медалями. В 2005 році Всеукраїнським конкурсом-дегустацією «Кращий вітчизняний товар року» хліб «Олександрія», торт «Лимонні дольки», цукерки «Суфле золотинка» визнано «Кращими вітчизняними товарами року» в підтвердження цього було видано диплом.  

Адміністрація постійно піклується про створення  належних умов праці та відпочинку працівників. На підприємстві функціонує їдальня, побутові приміщення, стоматологічний кабінет, спортивно-оздоровчий комплекс. В 2005 році введено в дію базу відпочинку «Ранок», що знаходиться на узбережжі Чорного моря. Велика увага приділяється створенню та підтриманню належних умов праці та оздоровлення робітників, про що свідчать побудовані   адміністративно - побутові приміщення та введені в експлуатацію побутові приміщення.

На комбінаті працює чудовий, дружний, згуртований колектив чисельністю 420 осіб. Основою  колективу, оберегом  класичних технологій, генераторами творчих ідей виступають його висококваліфіковані спеціалісти. Заслуги хлібокомбінату та його колективу є результатом особистих та професійних якостей директора П.Д. Заскального, що виплекав  працелюбний колектив однодумців, здатний здолати будь-які труднощі та  вирішити найскладніші завдання.

Впровадження нових технологій, професійний підхід, постійне розширення асортименту, підвищення рівня обслуговування споживачів – основні завдання підприємства, які воно перед собою ставить і вирішує, втілюючи в життя.