" />

Фастівський хлібокомбінат

Фастівський хлібокомбінат реалізує свою продукцію на території Фастівського району та за його межами.

Історія Фастівського підприємства почалася у воєнному 1943 році. Після взяття радянськими військами міста у старому дореволюційному приміщенні було організовано випікання хліба. Це був формовий хліб з обійних сортів борошна.

В післявоєнні 50-ті роки почалася активна добудова та оснащення заводу. Добудовано двоповерховий виробничий  корпус з підвалами. На той момент пекарня щодобово випускала 5 т продукції, яка доставлялася до місця призначення гужовим транспортом.

Проте значного розширення  виробничих потужностей підприємства вдалося досягти  лише після введення  в 1959-1960 роках суттєвої реконструкції та створення механізованого виробництва. За ці роки застарілі печі були замінені на більш продуктивні конвеєрні ФТЛ, збільшено виробничу площу. Внаслідок зазначених змін обсяг виробництва продукції збільшився до 20 т на добу.

З 1973 по 1975роки було проведено реконструкцію та технічне переоснащення, збільшення потужностей, розширення виробництва.

Було добудовано приміщення експедиції та склад готової продукції, побутові приміщення, механічну майстерню. В результаті чого в 1975 році підприємство перейшло в режим безтарного приймання та зберігання борошна, що попередньо зберігалося в мішках в підвальних приміщеннях.

Проведена в 1980році реконструкція тістомісильного відділення дозволила ще більше вдосконалити та механізувати процес виробництва високоякісної продукції. В цей рік вперше були випущенні кондитерські вироби, встановлено котельню. Внаслідок заміни та й впровадження модернізації обладнання і 1991році було досягнуто найбільшого випуску хлібобулочних виробів – 30 т на добу.

Предметом гордості Фастівського хлібокомбінату є фірмовий магазин «Гарячий хліб», що розташований на території підприємства.

В 2001 році було придбано та освоєно обладнання по випуску булочних виробів з листового тіста. Для покращення контролю за використанням  та зменшенням витрат енергоносіїв на підприємстві встановлено відповідні прилади контролю та освоєна комп’ютерна програма по трьохфазному обліку енергії. Також було встановлено автоматичний блок конденсаторних батарей, що дало змогу знизити використання реактивної енергії, автоматизовано облік використання природного газу. Для економного використання води, для охолодження компресорів стислого повітря було придбано і змонтовано  градирню, а також здійснено переобладнання опалення приміщень з парового на водяне. Всі ці кроки були здійсненні керівництвом та працівниками заводу задля зменшення негативного впливу виробничої діяльності підприємства на оточуюче середовище.

Подальшим кроком у розвитку підприємства стало встановлення локальної комп’ютерної мережі та впровадження системи 1С бухгалтерія.

З 2007 року підприємство очолював Нетяжук Михайло Володимирович. Під його безпосереднім керівництвом  в 2009 році замінено піч ФТЛ-2 на нову універсальну піч марки Г4-ХПФ-Н-20 та освоєно на ній випікання житньо-пшеничних та пшеничних подових сортів хліба. В цей час було також встановлено нову тістомісильну машину та розширено приміщення для тістоприготування.

 Хоча, без перебільшення, кращий хліб в районі печуть саме на Фастівському хлібокомбінаті!