" />

Сквирський хлібозавод

Історія підприємства розпочалася у 1954 році, коли в зв’язку з необхідністю забезпечення району хлібобулочними виробами, було прийнято рішення про початок будівництва артіллю «Вільна праця» хлібобулочного цеху.

Перша продукція була виготовлена 1956 року на двох хлібопекарських печах ФТЛ-2, доставлялася до торговельних точок гужовим транспортом. Загальна виробнича потужність заводу складала 18 т хлібобулочних виробів на добу.

В зв‘язку з постійним зростанням попиту на хлібобулочні вироби в 1964 році було проведено реконструкцію заводу, яка включила в себе монтаж третьої хлібопекарської печі ФТЛ-2, розширення тістопідготовчого відділення, складу готової продукції, добудування складу зберігання борошна. Дані перетворення та поліпшення збільшили добову потужність підприємства до 30 т хлібобулочних виробів на добу.

1975 рік для підприємства ознаменувався переходом на рідке паливо, заміною парових котлів на більш нові моделі. В 1978 році в процесі реалізації хлібозаводу було передано до складу Київського виробничого обладнання хлібопекарної промисловості.

Ручна праця, що переважала на підприємстві, поступово полегшувалася, виробництво  механізувалося. Було збудовано склад безтарного зберігання борошна ємністю 180 т, склад зберігання морської солі, приміщення механічної та солярної майстерень, приміщення матеріального складу.

У 1991році проведено планову реконструкцію підприємства – введено в дію нове тістоприготувальне відділення, замінено перекриття виробничих приміщень, модернізовано хлібопекарські печі, шафи для розстоювання тістових заготовок. В 1993році відбувся перехід хлібопекарних печей та парових котлів на використання газового палива.

Народження діючої юридичної назви підприємства відбулося в 1997 році. Згідно Закону України «Про господарські підприємства» хлібозаводу було присвоєно назву Дочірнє підприємство відкритого акціонерного  товариства «Київхліб» «Сквирський хлібозавод».

В 2000 році хлібозавод розпочав виробництво кондитерських виробів, за рахунок яких значно збільшився асортимент продукції, яка пропонується споживачу.  

Основним видом діяльності підприємства є виробництво та реалізації хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів. На даний момент асортимент підприємства виробляє понад 30 найменувань кондитерських виробів, це – торти, печиво, тістечка, кекси та ін.

Асортимент підприємства було розширено в 1995році за рахунок макаронних виробів, серед яких - вермішель, локшина, черепашки з борошна тощо. В 2006р. було вперше в Україні впроваджено у виробництво новий вид макаронних виробів – вироби з борошна пшеничного грубого помолу «Смуглянка», яка швидко знайшла своїх прихильників в Києві та далеко межами столиці.

Підприємство пишається своїми талановитими працівниками, особливе захоплення викликають цілі трудові династії, що десятиліттями   дарують свою майстерність мешканцями Сквирського району  Київської області.