" />

Виробничий цех № 3

Історія виробничого цеху № 3 розпочинається з млина на вулиці Щекавицькій, який був побудований ще в 1907 році. При встановленні радянської влади млин було націоналізовано та переобладнано. З 1926 року в його будівлі почав працювати хлібозавод.

Оснащений десятьма двох’ярусними печами, в ті роки завод був недосяжно далеким від сучасно обладнаних комбінатів. Тільки уявити, що  печі опалювались вугіллям, тісто до них пересаджували вручну, а випечений хліб розвозили гужовим транспортом, але саме так працювало перше хлібопекарне підприємство столиці.

Під час війни устаткування хлібозаводу було демонтовано й вивезено за межі України. Після визволення міста завод відбудували, встановили нові печі на газовому опаленні, обладнали тістоприготувальне  відділення.

У 1955 – 56 років хлібозавод вперше в країні освоїв технологію випікання подового хліба. Спеціалізація на виготовленні цього виду продукції сприяла збільшенню виробітку, створенню умов для механізації та автоматизації виробничих процесів.

Пора спільних здобутків настала 1976 року з об’єднанням хлібозаводів № 2 та № 7 у хлібокомбінат № 2. Господарювання розпочали із зміцнення матеріально-технічної бази, розширення виробничих потужностей, оновлення асортименту виробів. Реконструювали вантажно-розвантажувальну рампу, впровадили в обох цехах контейнерні перевезення хлібобулочних виробів.

Чергова реконструкція хлібокомбінату розпочалася в 1999 році та закінчилась в 2008-му. За цей час було повністю проведено заміну печей ХВЛ на нові сучасні енергозберігаючі печі імпортного виробництва.

Цех № 1 освоїв нові види продукції: хліб пшеничний та батон „Нива”. На печах «Гостол» випікається хліб український та хліб білоруський, причому лінію білоруського хліба оснащено імпортною тістомісильною машиною інтенсивної дії. Енергоємні повітряні компресори замінені на повітродувки та впроваджено автоматизовану систему управління подачі борошна на виробництво.

Для заміни ручної праці при нарізці та упаковці готової продукції встановлено два імпортні пакувальні автомати, що дало  змогу значно збільшити випуск нарізаної та упакованої продукції.  

Підприємство в 2009 році отримало сертифікат на систему управління якістю ІSО 9001-2001.

Продукція хлібокомбінату являється переможцем та призером багатьох міжнародних виставок ПРОДЕКСПО, фіналістом та лауреатом Всеукраїнського конкурсу якості продукції „100 кращих товарів України”,  отримувало дипломи Гран – прі на міжнародних спеціалізованих виставках.

Переважна більшість виробничників працюють тут по 20, 30 і 40 років. Ці люди – справді золотий фонд підприємства. Завдяки проведеній реконструкції та самовідданій праці колективу хлібокомбінат є одним із самих високопродуктивних підприємств хлібопекарної галузі.

В 2013 році відбулось приєднання Дочірнього підприємства ПАТ "Київхліб" "Хлібокомбінат №2" до структури ПАТ "Київхліб" на правах виробничого цеху №3.

Адреса:

м. Київ – 71, вул. Щекавицька, 55

Дирекція:
Тел.: 425-44-87
Відділ продаж:
тел/факс: 501-74-30