" />

Виробничий цех №4

Київський дослідний хлібозавод, а нині виробничий цех № 4, свою першу продукцію випустив у 1965 р., і це був перший у повоєнні роки новозбудований завод в столиці.

Його потужність становила 65 т хлібобулочних виробів на добу. Незабаром на хлібозаводі модернізували кілька виробничих ліній: замість лінії з тупиковою піччю ФТЛ встановили дослідну лінію А2-ХЛП з тунельною піччю ПХК-16. На чотирьох лініях з’явилися  автоматичні укладачі тістових заготовок у вистоювальні шафи, було механізовано їх пересадку на под печі.

Була введена в дію перша в країні комплексно-механізована лінія виробництва дрібноштучної продукції – булочки "Дніпровської (нині булочка "Малятко"), яка користуються незмінною популярністю у покупців, особливо дітей; згодом на цій лінії впровадили безперервне тістоприготування та установку для підготовки молочно-цукро-сольового розчину. 

Новий хлібозавод став базовим у справі освоєння і дослідження перших зразків вітчизняного устаткування, нової техніки і технології в заводських умовах, що вимагало напруженої роботи всіх працівників, насамперед інженерних кадрів. У 1977 р. завод набув статусу дослідного. Введення в дію двох печей малої потужності дало змогу значно розширити асортимент здобних виробів, які користуються постійним попитом у покупців.

Будівництво механічних майстерень, упровадження автоматів для пакування продукції, влаштування нових побутових приміщень, відкриття нового фірмового магазину, – далеко не повний перелік робіт, виконаних протягом останніх декількох років.

В 2010 році на Дослідному хлібозаводі закінчилася  реконструкція технологічної лінії № 5 зі встановленням нової печі Г4-ХП 2,1-50-01 виробництва Шебекінського машзаводу та шафи остаточного вистоювання ТОВ "Краяни". Наразі модернізовано тістоприготувальну ділянку (встановлені шнеки подачі борошна Spiromatik, дозування компонентів ТОВ "Авіарм", тістомісильна машина Прима-300).

На новій лінії планується виготовлення хлібобулочних виробів, зокрема хлібу пшеничного, арнауту, козацького та хлібців висівкових. Економічний ефект буде досягатися за рахунок оптимізації тістоприготування та безпосередньо процесу випікання виробів в новій печі.

Сьогодні на дослідному хлібозаводі виготовляють понад 40 найменувань високоякісних хлібобулочних виробів. Серед них арнаут, український, хліб пшеничний "Київський", батон "Нива".  Декілька років тому підприємство налагодило випуск короваїв – обрядового хліба, що супроводжує урочисті події та свята. В середньому за рік на пекарні виробляється 600 тонн продукції.

В активі трудового колективу чотири золоті медалі, дві – срібніі, чотири – бронзхові, дві відзнаки «Золота зірка якості», диплом «Гран-прі», «Вища проба», дипломи «Барвиста Україна», «Кращий вітчизняний товар 2006 року», «Сто кращих товарів України» тощо.

Запорукою стабільної і високопродуктивної роботи заводу є невтомна праця робітників та інженерно-технічних працівників. Серед них добрим словом у колективі згадують колишніх директора заводу О.Бугайчука, головного інженера О.Хінчука, завідувача лабораторії О. Мельник. Вони пішли на заслужений відпочинок, передавши свою справу в надійні руки.

Виробничий цех №4 сьогодні — це високомеханізоване підприємство, він має славне минуле і великі можливості в майбутньому.

м. Київ – 057, вул. Ежена Потьє, 4
Дирекція:
456 41 66
Замовлення пирогів та короваїв:
456 15 68